Browser Plugin

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan ik ermee?


De Voys browser plugin maakt telefonie voor gebruikers nog eenvoudiger. Om te kunnen inloggen in de plugin heb je altijd een gebruikers account nodig. Daarna heeft de gebruiker de volgende mogelijkheden:

 • Klik en Bel: klik op het groene hoorn icoontje bij een nummer op een webpagina om dit nummer te bellen, in plaats van het nummer in te toetsen op je toestel. Dit kan ook vanuit een CRM systeem.
 • Bereikbaarheid instellen: stel eenvoudig de eindbestemming in op welke account je bereikbaar bent. Je kan kiezen voor een VoIP account, app account of doorschakeling naar mobiel.
 • Status viewer: zoek je collega's op naam of extensie en bekijk hun bereikbaarheid. Dit geldt overigens alleen voor VoIP accounts en niet voor gebruikers.
 • Wachtrij monitoring: bekijk realtime het aantal wachtenden in de wachtrij(en) binnen je organisatie.

Installatie


Download de extensie via de stores van de browser.
Firefox
Chrome

Nadat de Voys plugin is geïnstalleerd, verschijnt er rechtsboven in beeld het Voys-icoon.

Call-gray.png


Hoe werkt het?


Om gebruik te maken van de functionaliteiten van de Voys plugin, dien je in te loggen met hetzelfde account dat je hebt gekregen om je telefoniediensten te beheren. Zorg ervoor dat je minimaal éénmaal op de portal bent inlogt voordat je gebruik kan maken van de plugin. Klik op het Voys-icoontje op je toolbar en er opent een inlogscherm.


Pluginlogin.png


Vul hier je e-mailadres en wachtwoord in en klik op inloggen. Je komt nu in het hoofdpaneel van de plugin.

Hoofdpaneel

Het hoofdpaneel ziet er als volgt uit:


Overzichtplugin.png


De vijf icoontjes bovenaan zijn achtereenvolgens:

Uitloggen

Hiermee log je uit en wordt het login-scherm weer getoond. Als je bent uitgelogd kun je geen gebruik meer maken van Klik en Bel. Uitloggen.png


Uitklappen

Het overzicht van collega's opent in een apart tabblad.

Uitklappen.png

Help

Opent deze help-pagina

Helpplugin.png

Vernieuwen

Heb je net VoIP-accounts toegevoegd en zie je deze niet? Door op dit icoontje te klikken worden alle huidig geregistreerde accounts opnieuw opgehaald.

Vernieuwen.png

Instellingen

Opent een pagina waarmee je de gebruiker account instellingen en de Klik-en-bel-instellingen kunt aanpassen. Indien nodig moet je hier ook eerst voor inloggen, hiervoor gebruik je de inloggegevens van de plugin.


Pluging account instellingen.PNG


Bij Klik-en-bel account kun je het VoIP-account van je eigen telefoon selecteren. Als je Klik-en-bel gebruikt, gaat deze telefoon over. Met het 'automatisch beantwoorden'-vinkje wordt je telefoon direct beantwoord als je Klik-en-bel gebruikt en hoef je niet handmatig op te nemen. Dit is handig als je een headset gebruikt. Wisselt de gebruiker regelmatig van werkplek dan kan hier het beste: "zet gelijk aan beschikbaarheid" worden geselecteerd. Hierdoor komt een ringing op het juiste account terecht. Ook als dit een VoIP account of een mobiele doorschakeling is.


Sluiten

Met deze knop sluit je de pop-up af.


Klik-en-bel


Bij elk bezoek aan een webpagina worden de telefoonnummers getoond. Alleen Nederlandse telefoonnummers (regionaal en mobiel) worden herkend. Achter herkende nummers wordt automatisch een icoontje geplaatst, als volgt:


Clicktodial.png


Als je op dit icoontje klikt dan wordt direct het nummer gebeld. Er opent een popup die de status van het gesprek weergeeft, zoals welk nummer wordt gebeld, ben je verbonden, enzovoort. Als je naast de popup klikt, sluit je deze af en heeft dit geen invloed op het gesprek.


Clicktodialpanel.png


Als je een buitenlands nummer wilt bellen of een nummer dat niet herkend wordt, kun je dit als volgt doen:

 1. Selecteer het nummer met de muis
 2. Klik op de rechtermuisknop
 3. Klik op 'bel geselecteerde nummer'


Clicktodialselect.png


Om gebruik te maken van Klik-en-bel, dien je ingelogd te zijn met Voys plugin en dien je je VoIP-account geselecteerd te hebben. Zie voor het laatste het kopje "Instellingen" hierboven. Daarnaast staat het toestel niet op DND.

Bereikbaarheid


Met het gebruik van deze plugin kun je op elk moment aangeven en wijzigen op welke eindbestemming je bereikbaar wilt zijn. Zie hiervoor ook Instellen flexibel schakelen

Wissel je vaak tussen je eindbestemmingen, dan is de Voys plugin een handige tool hiervoor. Als je op 'Bereikbaarheid' klikt, dan klapt het bereikbaarheid-formulier uit. Hierin kun je door op 'JA' of 'NEE' te klikken snel aangeven of je wel of niet bereikbaar bent. Je kunt alleen op 'JA' klikken als je eindbestemmingen hebt. Als je op 'JA' hebt geklikt, dan kun je in de dropdown je eindbestemming selecteren. Zodra je een eindbestemming aanklikt wordt deze direct opgeslagen.


Bereikbaarheidplug.png


Collega's


Met de status viewer kun je direct zien of je collega’s bezet zijn of niet, vergelijkbaar met de BLF op een attendant console. Je kunt zoeken op naam of extensie en met één klik direct een collega bellen. De bereikbaarheid van je collega’s kun je zien aan de kleuren van de hoorn: bereikbaar (groen), wordt gebeld (knipperend rood) en in gesprek (rood). Dit plugin werkt zoals de BLF en geeft de status door van VoIP accounts en niet van de gebruiker zelf.


Collegasplugin.png


Wachtrijen


Worden er wachtrijen in de organisatie gebruikt dan kan met de Voys plugin gemonitoord worden hoeveel wachtenden er je wachtrijen zitten. Omdat achter elke wachtrij een belgroep zit, zijn de wachtrijen ingedeeld per belgroep. Mocht je meerdere wachtrijen hebben die op dezelfde belgroep uitkomen, dan wordt het aantal wachtenden in deze wachtrijen bij elkaar opgeteld. Als je op 'Wachtrijen' klikt dan klapt de lijst met wachtrijen binnen je organisatie uit.


Wachtrijenplugin.png


Bij elke wachtrij wordt aangegeven hoeveel wachtenden er in de betreffende wachtrij zitten. Als je op een wachtrij in de lijst klikt, dan komt er een groen vinkje achter te staan en is dit je 'primaire' wachtrij. Het toolbar-icoontje verandert nu in een wachtrij-icoontje met daarbij het aantal wachtenden in deze wachtrij. Als je nog een keer op de wachtrij klikt, wordt de wachtrij gedeselecteerd en verandert het toolbar-icoontje terug naar het telefoontje.

Toolbar-icoontje


Het toolbar-icoontje kan verschillende vormen aannemen. Standaard, als je bent uitgelogd is dit een grijs telefoontje:


Call-gray.png


Als je bent ingelogd en je bereikbaarheid staat op "JA", dan wordt dit icoontje groen:


Call-green.png


Als je bent ingelogd en je bereikbaarheid staat op "NEE", dan wordt dit icoontje rood:


Call-red.png


Als je wachtrijen hebt waarvan je er één als primaire wachtrij hebt geselecteerd, dan geeft het icoontje het aantal wachtenden in deze wachtrij weer:


Queue0.png
Queue1.png
Queue2.png


Als er 10 of meer wachtenden zijn wordt het met het volgende icoontje weergegeven:


Queue10.png


Als je een primaire wachtrij hebt geselecteerd, wordt er dus geen groen of rood telefoontje weergegeven. Echter, als je je bereikbaarheid wijzigt verandert het icoontje gedurende 5 seconden in het groene of rode telefoontje.

Veel gestelde vragen


Klik en Bel werkt niet

Er zijn drie bij ons bekende veel voorkomende zaken:

 • 1. Bij Instellingen staat je account niet ingesteld.
 • 2. Bij Instellingen staat auto answer aan en dit ondersteunt je toestel niet. Onder andere Siemens en Gigaset toestellen kunnen niet overweg met auto answer.
 • 3. Bij gebruik van een Aastra toestel wordt de lijn automatisch gemute. Dit is in het toestel te verhelpen door onder "Incoming Intercom Settings" de instelling "Microphone Mute" uit te zetten.

Ik kan bij "Bereikbaarheid" niets aanklikken

Dit betekent dat er voor jouw gebruikersaccount geen bestemmingen zijn ingesteld. Dit kun je hier doen.

Ik wijzig mijn bereikbaarheid maar er verandert niets

Er is een goede kans dat jouw "Gebruikersaccount" niet opgenomen is in de routering. Wil je eenvoudig je bereikbaarheid kunnen aanpassen, neem dan jouw "gebruiker" op als stap in de routering. Dit is een goede handleiding daarbij.

Ik gebruik alleen flexibel schakelen, wat heb ik dan aan klik-en-bel?

Klik-en-bel kun je alleen gebruiken in combinatie met VoIP. Dit heeft te maken met het kostenaspect; een gesprek naar een VoIP account brengt geen kosten met zich mee, maar naar een vast of mobiel telefoonnummer wel.

Er worden geen iconen weergegeven achter telefoonnummers

Op sommige pagina's worden geen iconen weergegeven. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Sommige pagina's zoals google documents worden geblokkeerd. Het kan ook voorkomen dat een pagina te veel informatie(html/php) bestaat. In dit geval laat de plugin geen iconen zien, dit om er voor te zorgen dat de pagina niet te traag wordt.

Iconen achter telefoonnummers uitschakelen

Het is mogelijk om de icoontjes die achter de telefoonnummers worden weergegeven uit te schakelen.

 • Klink met de rechter muis knop op de plugin.
 • Ga naar Opties.
 • Vink Klik&bel iconen tonen op websites uit.
;